Autá

Paríž zažije hviezdne premiéry a novinky

"Na tohtoročnom autosalóne v Paríži, konanom 4. až 14. októbra, budú okrem premiéry modelu Mercedes-Benz EQC s akumulátorovým elektrickým pohonom aj svetové premiéry vozidiel GLE a Triedy B."

Peter Škorňa, 1. októbra 2018 8:00
Mercedes-Benz Foto: Daimler AG
Po prvýkrát sa verejnosti predstaví aj úplne nový základný model sveta jazdného výkonu, Mercedes-AMG A 35 4MATIC. Súčasťou expozície bude aj šesťvalcový variant štvordverového kupé Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+, či koncepčné vozidlo smart ako pocta pri príležitosti 20.-teho výročia značky.

Mercedes-Benz GLE je najpredávanejšie vozidlo kategórie SUV v histórii značky Mercedes-Benz. Nové GLE je na ceste tak pohodlné ako luxusný sedan a v teréne napreduje lepšie ako kedykoľvek predtým. Novinku zvýrazňuje výrazne viac miesta v interiéri, nová koncepcia obsluhy, podstatne rozšírení a spresnení jazdní asistenti, najlepšia aerodynamika v segmente, úplne nová paleta motorov a mnoho ďalších inovácií.

Nový Mercedes-Benz Triedy B zvýrazňuje športové vlastnosti Sports Toureru: vyzerá dynamickejšie ako predchodca, jazdí agilnejšie a pritom ponúka vyšší komfort, ponúka priestrannejší interiér ako aj efektívnejšie a čistejšie motory. Pokrokové je v ňom inštalované intuitívne ovládateľné používateľské rozhranie multimediálneho systému MBUX schopného učiť sa.

Mercedes-AMG modelom A 35 4MATIC prezentuje vstupný model do sveta jazdného výkonu. Vychádza z novej Triedy A značky Mercedes-Benz a bude poháňaný novovyvinutým 2,0-litrovým štvorvalcovým preplňovaným turbomotorom s výkonom 225 kW (306 k). Každý detail tohto vozidla vývojári z AMG nastavili na maximálnu dynamiku jazdy, bez kompromisu na úkor komfortu v každodennom používaní.

Ďalšieho prírastku sa dočká aj rodina AMG GT: nový šesťvalcový variant štvordverového kupé Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ s výkonom 270 kW (367 k) rozširuje ponuku športových vozidiel o základný model s atraktívnym pomerom ceny a hodnoty.

So svetovou premiérou koncepčného vozidla smart, dala značka smart spôsobu myslenia a postoju značky hravý prejav: navrhnuté jednoducho, redukovane a čisto, nikdy však nie nudne, ale nekonvenčne. Pri príležitosti 20.-teho výročia značky koncepčné vozidlo zároveň odkazuje na predchádzajúce štúdie Crossblade (2002) a forspeed (2011).

Nová značka produktov a technológií EQ bude v Paríži zastúpená hneď dvakrát: prvýkrát na výstave bude možné vidieť EQC, prvý sériový model EQ na čisto akumulátorový elektrický pohon rodiny Mercedes-Benz. Je mercedesom medzi elektrickými vozidlami a je symbolom novej éry mobility s rozsiahlymi službami pre elektrickú mobilitu dneška aj zajtrajška.

Koncepčné vozidlo EQ Silver Arrow je emotívny ukazovateľ smerovania dizajnu v budúcnosti. Jednomiestne vozidlo je zároveň poctou úspešnému rekordnému vozidlu W 125 z roku 1937.
Prvýkrát sa na výstave objaví aj sedan Triedy A. Je kompaktným vstupom do sveta prémiových sedanov značky Mercedes-Benz.

Komentáre