Autá

Nemci ukázali možného konkurenta terénnej Octavie, príde už tento rok

"Škoda Octavia Scout bude mať problém, Opel Insignia Country Tourer by mohol zaujať zákazníkov viac. Vieme však, že bude drahší. "

Erik Stríž, 7. apríla 2017 12:00
Insignia Country Tourer sa bude v zahraničí predávať aj ako Buick Regal TourX. Foto: Opel/Buick
Nový Country Tourer sa zaradí do radu za Grand Sport a Sports Tourer, ktoré sa starajú o zväčšovanie využiteľnosti nového automobilu od nemeckej značky. Od Insignie sa očakáva naozaj veľa, pretože jej súčasná generácia za primeranú cenu ponúka vysokú mieru komfortu a množstvo vyspelej techniky, automobilka skrátka do tohto auta investovala veľa energie, peňazí a času.

Variant s pohonom všetkých štyroch kolies a 8-stupňovou automatickou prevodovkou má chránený a zvýšený podvozok, dokáže jazdiť aj mierne náročným terénom a pritom si zachovávať eleganciu a dôstojnosť, pre ktorú si tento model ľudia kupujú.

Opel Insignia Country Tourer (2018) Foto: Opel
Do predaja sa dostane v druhej polovici roka a očakáva sa, že bude jedným z hlavných konkurentov „našej“ škodovky Octavia Scout. Tá sa predáva za vôbec privysokú cenu, v základe si za ňu predajcovia žiadajú závratných 28-tisíc eur. Keby Insignia v tomto prostredí ponúkla aspoň podobnú cenu, bude mať na našom trhu veľmi dobré vyhliadky na úspech. Modernizovaný model zažije premiéru v septembri, objednať sa však bude dať už skôr a pravdepodobne až vtedy verejnosť zistí jeho novú cenu. Súčasná generácia v mierne terénnej úprave však nestojí menej ako 30-tisíc, čo je na Opel stále priveľa. Túto značku aj napriek jej dlhodobému masírovaniu verejnosti cez reklamy stále vnímame ako tú lacnejšiu, neprémiovú a ľudovú a keď už má niekto platiť stovky eur mesačne za lízint, radšej si zaobstará auto zvučnejšej značky.

Opel Insignia Country Tourer má primerane vyšší podvozok a nápadné oplastovanie spodných partií, pôsobí robustnejším dojmom, okrem toho sa však výrazne od štandardného prevedenia kombíka nelíši. Zaujímavosťou je, že slovenské zastúpenie značky predstavuje toto terénne kombi ako crossover.

Insignia Country Tourer sa bude v zahraničí predávať aj ako Buick Regal TourX. Foto: Opel/Buick
V porovnaní s predchodcom (ktorý je označený ako vyššie spomenutý crossover) má nová Insignia o 130 litrov viac batožinového priestoru, dokopy teda po sklopení zadných sedadiel ponúka veľmi dobrých 1665 litrov. Rázvor kolies výrobca predĺžil o takmer desať centimetrov, čo vraj pocítia najmä pasažieri vzadu.

Insignia vo variante Country Tourer budete mať možnosť na autosalóne vo Frankfurte v septembri, ale už od júna sa bude dať rezervovať. Dovtedy automobilka očividne plánuje postupne uvoľňovať nové fotografie a informácie, aby sa v čase premiéri všetci fanúšikovia značky na novinku tešili.

Insignia Country Tourer sa bude v zahraničí predávať aj ako Buick Regal TourX. Foto: Opel/Buick
Terénne kombíky sú v kurze. Predstavujú chýbajúci (?) stupeň medzi kombi a crossovermi, pričom si z každého sveta berú to lepšie. Sú veľké, poskytujú dobrý komfort, väčšinou špičkové technológie a vedia jazdiť aj cestami, ktoré sú pre sedany a bežné kombi priveľmi náročné. Iba pred niekoľkými týždňami ste si mohli aj na našich stránkach prečítať viac o Mercedes-Benz triedy E All-Terrain a Volvo V90 Cross Country.


ODPORÚČAME AJ:
Prichádzajú luxusné terénne kombíky
Ľudová kórejská automobilka sa pustila do výroby športového sedanu
Divoké koncepty áut budúcnosti
Evolúcia dizajnu nášho najpopulárnejšieho sedanu
Nový luxusný elektromobil príde opäť z USA, osloví aj fanúšikov Tesly
Fanúšikovia talianskeho dizajnu jasajú, SUV od Alfy vyzerá skvele

Komentáre