Autá

Nový lodivod striebornej hviezdy na Slovensku

"Dlhoročný generálny riaditeľ Mercedes-Benz Slovakia, Andrej Glatz (71), po úspešných 28 rokoch v spoločnosti končí a na jeho miesto nastupuje od 1, januára 2019 Stephan Moebius (58)."

Peter Škorňa, 16. januára 2019 7:00
Stephan Moebius (vpravo), novo menovaný generálny riaditeľ MBSK s Andrejom Glatzom. Foto: Daimler AG
Andrej Glatz sa počas svojho pôsobenia zaslúžil o úspešnú históriu vozidiel s trojcípou hviezdou na Slovensku a vedenie firmy odovzdáva v čase, keď značka Mercedes-Benz na Slovensku dominuje v počte registrácii vozidiel v prémiovom segmente za predchádzajúci rok. Andrej Glatz bude pokračovať vo svojej profesionálnej dráhe od 1. januára 2019 v skupine Motor-Car.

Ako pri tejto príležitosti uviedol Andrej Glatz: „V uplynulom roku sa nám podarilo na trh umiestniť viac ako 4,4-tisíca osobných, úžitkových, nákladných vozidiel a autobusov, čo je preukázaním dôvery našich zákazníkov v spoľahlivé prémiové produkty a služby.“

Stephan Moebius naštartoval svoju kariéru v koncerne Daimler AG v roku 1987. Odvtedy si budoval kariéru u trojcípej hviezdy na mnohých medzinárodných manažérskych pozíciách v Európe, Ázii a Južnej Amerike. Až do 31. decembra 2018 riadil predaj osobných vozidiel Mercedes-Benz v Juhoafrickej republike.

Komentáre