Autá

Nová Áčka sa už vyrába aj v Maďarsku

"V novej karosárni (na rozlohe 99-tisíc štvorcových metrov) s vysoko modernými technológiami, vrátane robotov pre povrchovú úpravu už vyrába závod Mercedes-Benz v Kecskeméte."

Peter Škorňa, 5. júla 2018 10:00
Nová Trieda A Foto: Daimler AG
Ide o druhý závod (po automobilke v nemeckom Rastatte) vyrábajúcu novú kompaktnú Triedu A, ktorú budú dodávať celkovo tri závody značky s hviezdou na svete.

Nová Trieda A je prvým modelom štvrtej generácie kompaktných vozidiel a vystriedala predchádzajúci model, ktorý sa vyrábal od roku 2012. Aktuálne sa rodina kompaktných vozidiel skladá z piatich modelov: Trieda A, Trieda B, CLA, CLA Shooting Brake a GLA.

Na nedávnom autosalóne v Pekingu predstavili už šiesty kompaktný model: nový sedan Triedy A s dlhým rázvorom. Je určený pre potreby čínskeho zákazníka. Celkovo sa má nová rodina kompaktných vozidiel rozrásť na osem modelov.

Nová Trieda A so športovým vzhľadom prináša podstatne vyššiu úžitkovú hodnotu, má väčší priestor na plecia, lakte a hlavu, jednoduchší nástup do oblasti zadných sedadiel, ako aj väčší batožinový priestor. Dostala najnovšie asistenčné jazdné systémy a vďaka rozsahu funkcií z Triedy S ponúka v oblasti aktívnej bezpečnosti najvyššiu úroveň v segmente.

Ako prvý model značky získala úplne nový multimediálny systém MBUX (Mercedes-Benz User Experience - používateľský zážitok Mercedes-Benz), ktorý zároveň ohlasuje novú éru v oblasti služieb konektivity Mercedes me. Systém je jedinečný najmä svojou schopnosťou učiť sa vďaka umelej inteligencii a ovládaním hlasom aktivovaným príkazom “Hey, Mercedes”.

Komentáre