Autá

Návod: Ako zničiť luxusné SUV? Hlavne sa nenechať odradiť múrom

"Istý 16-ročný mládenec z kanadského Vancouveru ukázal svetu, ako neparkovať s luxusným maminým SUV-čkom. Zabáva ľudí na internete, polícii však vtipný neprišiel - práve naopak."

Erik Stríž, 29. júna 2016 8:00
Porsche Cayenne S Foto: Porsche
Virálne video z nepodareného parkovania zabáva internet. Mohlo by sa zdať, že za volantom veľkého silného SUV-čka sedí opitý vodič, ktorý nemá ani potuchy, že svoje drahé auto postupne ničí. V skutočnosti za volantom sedel iba 16-ročný tínedžer, ktorý svojej vlastnej mame ukradol Porsche Cayenne.

Celý incident s nešťastným parkovaním sa odohral až pri vstupe do vlastnej garáže po tom, čo sa bol mladý muž povoziť po meste. Neodhadol uhol vjazdu do brány a ľavým bokom vozidla sa oprel o múr. Očividne mu to neprekážalo a pravdepodobne z neskúsenosti s manévrovaním automobilu neprišiel na to, že by stačilo vycúvať a do brány vojsť väčším oblúkom. Namiesto toho niekoľkokrát vrazí bokom vozidla do múra s tým, že snáď ho pretlačí.

Vodič sa pri parkovaní riadil mottom: "Keď to nejde silou, pôjde to väčšou." Foto: youtube.com/Ron Edgar
Na konci videa je už zreteľne vidieť, aké škody mladý vodič napáchal - poškodil ľavý bok vozidla, pravú časť prednej masky, pojazdil si na disku kolesa s roztrhanou pneumatikou, odlomil interiérovú skrinku v garáži a obil vonkajšiu fasádu múru. A to nie je všetko.

Po tom, čo sa video dostalo na verejnosť cez YouTube, vyšlo najavo aj to, že mladý muž havaroval ešte kilometre pred vlastnou garážou. Po tom, čo svojej mame, ktorá bola mimo krajiny, ukradol luxusný Porsche Cayenne, kdesi na parkovisku narazil do iného vozidla. To sa môže stať aj tým najlepším, ale namiesto toho, aby prijal zodpovednosť, z miesta nehody ušiel. Pravdepodobne odvtedy jazdil na deravej pneumatike až dovtedy, kým sa celkom neroztrhala.

Aby toho nebolo málo, 16-ročný tínedžer ešte ani nebol držiteľom vodičského oprávnenia. Máme také podozrenie, že ho mať nebude ešte nejakú dobu po tomto incidente. Začala ho totiž vyšetrovať polícia za jazdu bez oprávnenia a za útek z miesta nehody. Aj by to bolo komické, keby to nebolo tak hrozné.

Zdroj: How to park your Porsche In Vancouver (youtube.com)

Sledovať luxusné SUV, ako sa postupne vinou neskúseného vodiča ničí, je priam bolestivé. Každého motoristu to zabolí o to viac, že stačilo tak málo, aby sa prvá malá havária na parkovisku vyriešila pomerne dobre, ale pre preafektované konanie to celé dopadlo katastrofálne.

Každý vodič občas spraví chybu

Musíme si priznať, že problém s parkovaním veľkých áut v malých priestoroch máme snáď všetci. A občas parkujeme aj na pätkrát. Aj najskúsenejší vodič potvrdí, že aspoň raz vlastnou vinou spravil nezmysel, hlúposť a poškodil svoj či iný automobil. Také veci sa stávajú, pretože sme ľudia, avšak je potrebné vedieť prijať za nešikovnosť zodpovednosť a akceptovať jej dôsledky.


Zdroj: How to park your Porsche In Vancouver (youtube.com)

ODPORÚČAME AJ:
Automobilka za príplatok nahradí jedno sedadlo stolíkom
Krajší Passat s elektrickým pohonom, to je nové C Coupé
Luxusné japonské SUV-čko má hranaté všetko, aj blatníky kolies
Za týmto autom sa otočí každý, kto ho stihne zaregistrovať
Najluxusnejšie kombi si vyžiada iba 1,6 litra nafty na 100 kilometrov

Komentáre