Autá

Najžiadanejšie nákladné vozidlá

"Celosvetový popredný výrobca nákladných vozidiel Daimler Trucks dosiahol v roku 2018 jeden z najlepších predajných rokov vo svojej histórii."

Peter Škorňa, 15. februára 2019 8:00
Foto: Daimler AG
Podľa oficiálnych údajov Zväzu automobilového priemyslu Slovenskej Republiky (ZAP SR) obsadila značka s trojcípou striebornou hviezdou v znaku, za dvanásť mesiacov minulého roka v segmente nákladných vozidiel kategórie N2 (s prípustnou hmotnosťou vyššou než 7,5 ton a neprevyšujúcou 12 ton) spolu s vozidlami kategórie N3 (nad 12 ton), prvé miesto v počte registrovaných vozidiel na Slovensku.

V rámci oboch kategórií nákladných vozidiel bolo v uplynulom roku na Slovensku spolu registrovaných 859 vozidiel značky Mercedes-Benz, z ktorých 45 vozidiel patrilo do kategórie N2 a 814 vozidiel do kategórie N3.
Najlepší výsledok zaznamenal model Actros s počtom registrácii 678, pričom 631 vozidiel bolo ťahačov a 47 vozidiel bolo s nadstavbou. Najmä pre stavebný sektor určený Arocs dosiahol 104 registrácii (91 vozidiel s nadstavbou a 13 ťahačov), ktorý bol nasledovaný nákladnými vozidlami s nadstavbou Atego (67) a Unimog (10).

Na základe dosiahnutého výsledku, spomedzi skupiny pätnástich automobilových značiek dodávajúcich nákladné vozidlá, zastúpených v oboch kategóriách, potvrdila značka Mercedes-Benz svoje vedúce postavenie. Dosiahla takmer 20-percentný podiel z celkového počtu 4 308 v roku 2018 na Slovensku registrovaných vozidiel v kategóriách N2 a N3.

Globálny nárast predaja


Celosvetový popredný výrobca nákladných vozidiel Daimler Trucks dosiahol v roku 2018 jeden z najlepších predajných rokov vo svojej histórii – podľa predbežných výsledkov divízia Daimler Trucks predala vyše 500 000 nákladných vozidiel. Ako uviedol Martin Daum, člen predstavenstva spoločnosti Daimler zodpovedný za nákladné vozidlá a autobusy: „Náš celosvetový odbyt výrazne predčil odbyt z minulého roka.

S počtom predaných nákladných vozidiel sme dosiahli najvyššiu úroveň odbytu za posledných 10 rokov. V roku 2019 sa budeme aj naďalej snažiť, aby bol vďaka inovatívnym prepravným riešeniam každý deň našich zákazníkov – a koniec koncov aj našej spoločnosti – úspešnejší. Radíme sem aj technologický pokrok v našom odvetí, ktorý našimi automatizovanými a prepojenými nákladnými vozidlami s elektrickým pohonom jednoznačne posúvame dopredu.“

Dvojciferné miery rastu boli zaznamenané v Severnej Amerike, Ázii a Latinskej Amerike. Daimler Trucks sa stal lídrom na kľúčových trhoch regiónu NAFTA, v Európe a v Brazílií.

Komentáre