Autá

Najrýchlejšie vozidlo v ZELENOM PEKLE

"Severný okruh Nürburgringu je najnáročnejšou pretekárskou traťou na svete. Najrýchlejšie kolo je preto najnáročnejšou zaťažkávacou skúškou kvalít športového vozidla. "

Peter Škorňa, 16. novembra 2018 8:00
Foto: Daimler AG
Vďaka oficiálne nameranému a notársky overenému času 7:25:41 je nový model Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+, dosahujúci kombinovanú spotrebu paliva: 11,3 l/100 km, kombinované emisie CO2: 257 g/km, najrýchlejším sériovo vyrábaným 4-miestnym vozidlom na svete na legendárnom severnom okruhu Nürburgringu.

Za volantom kompletne vybaveného a sériového osemvalcového modelu sedel vývojový inžinier AMG Demian Schaffert. Niekdajší pretekár sa podieľal na vývoji vysokej dynamiky jazdy štvordverového kupé a svojím najrýchlejším kolom pôsobivo demonštroval výkon 470 kW/639 k športového vozidla.



Severný okruh Nürburgringu je najnáročnejšou pretekárskou traťou na svete. Najrýchlejšie kolo je preto najnáročnejšou zaťažkávacou skúškou kvalít športového vozidla. AMG GT 63 S 4MATIC+ má preto najlepšie predpoklady: k jeho sériovej výbave patria aj prvky pre dynamiku jazdy, ako sú plne variabilný náhon na všetky kolesá AMG Performance 4MATIC+, aktívne riadenie zadnej nápravy, elektronicky ovládaný zverný diferenciál zadnej nápravy a program agility AMG DYNAMICS.

Voliteľné pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup2 sa postarali o poslednú štipku priľnavosti pre optimálnu trakciu a výrazné zrýchlenie pri výjazde zo zákrut „zeleného pekla“. Najrýchlejšie kolo dôkladne merali nezávislí experti spoločnosti „wige SOLUTIONS“. Nezávislý notár navyše overil riadny stav vozidla a čas na kolo.

Komentáre