Autá

Náhradné diely z 3D tlačiarne

"Značka Mercedes-Benz už od roku 2016 ponúka originálne náhradné diely vozidiel, vyrobené s použitím technológie aditívnej výroby. "

Peter Škorňa, 8. decembra 2018 9:00 Po tom, ako uvedené náhradné diely prešli prísnymi kontrolnými skúškami kvality, typickej pre túto legendárnu značku, sú postupne uvádzané na trh.

Vnútorná zrkadlová základňa modelu Mercedes-Benz 300 SL Coupé (model W 198), držiak zapaľovacích sviečok zo sady náradí tohto kultového športového vozidla, ako aj posuvné valčeky strešného okna pre modely W 110, W 111, W 112 a Sériu modelov WW 123: to sú dôležité náhradné diely pre originálnu údržbu tejto klasickej značky so striebornou hviezdou v znaku.

Foto: Daimler AG
Opäť sú pre majiteľov veteránov k dispozícii v skutočnej, originálnej kvalite. Mercedes-Benz Classic ich nanovo vyrába na 3D tlačiarni, nakoľko daný proces je optimálny pre menšie množstvá - pokiaľ už nie sú k dispozícii skutočné náhradné diely. Vďaka tomuto procesu sa tak vyplnila medzera na trhu s náhradnými dielmi klasických vozidiel - veteránov.

Koncern Daimler má takmer 30 ročné skúseností v oblasti 3D tlače, napr. pri výrobe prototypových komponentov. Vysoká kvalita a konečný výsledok zodpovedajúcich komponentov sa dlhodobo testoval v Daimler Group Research v Ulme.

Intenzívna spolupráca medzi Mercedes-Benz Classic a Group Research v 3D tlači umožňuje nepretržité rozširovanie zodpovedajúceho rozsahu náhradných dielov. Technicky realizovateľné spektrum sa skladá z komponentov motora, plastových tesnení a malých gumových častí, či dokonca, aj z veľmi sofistikovaných a zložitých komponentov, ako napr. plášť prístroja.

Všetky vytlačené náhradné diely spĺňajú vysoké kritériá kvality značky Mercedes-Benz a zodpovedajú originálnej súčiastke vo všetkých jej vlastnostiach. To umožňuje najmodernejšiu technológiu digitálnej produkcie prispievať k zachovaniu klasických značiek podľa pôvodných špecifikácií.

Komentáre