Autá

Mercedes CLS63 AMG: Nový sen veľkých chlapcov

"Modelový rok 2015 zastihol aj luxusnú triedu CLS od Mercedes-Benz. Omladenie vozidiel si na prvý pohľad všimne len skúsený pozorovateľ. "

Erik Stríž, 3. júla 2014 14:00
Mercedes-Benz CLS63 AMG 2015 Foto: Mercedes-Benz


Štvordverové CLS63 AMG vo verzii kupé a Shooting Brake sú ešte o niečo atraktívnejšie, tvrdí Mercedes. AMG paket dodáva automobilom opäť o niečo dominantnejší a atletickejší vzhľad, v ktorom nachádzame veľký dôraz na detaily.

Mercedes-Benz CLS63 AMG 2015 Foto: Mercedes-Benz

Z nuly na sto pod štyri sekundy


CLS63 AMG je vybavený motorom, ktorý ho predurčuje do rúk veľmi náročných vodičov. S výkonom 430 kW (585 konských síl) je jeho jazdenie ešte viac atraktívnejšie, ako kedykoľvek predtým. Z pokoja na rýchlosť 100 km/h toto prémiové kupé doslova vystrelí za 3,6 sekundy, čo je čas pomaly sa približujúci reakčným časom bežného človeka. 5,5-litrový V8 motor je kombinovaný so 7-stupňovou automatickou prevodovkou AMG SPEEDSHIFT MCT a pohonom všetkých kolies 4MATIC. Jednou z jej dominantných vlastností je mimoriadne rýchle radenie a šesť funkčných režimov, od komfortného C cez S, S+, M, ECO až po RACE START.

Mercedes-Benz CLS63 AMG 2015 Foto: Mercedes-Benz

Svetlomety prepracované do detailov


CLS63 AMG si zachováva ladné línie a typické kupé prevedenie. Samostatnú pozornosť si zaslúži dizajn predných svetlometov, ktorý v sebe kombinuje tri rôzne vizuálne prevedenia. Základom je inteligentné svietenie, ktoré sa pre bežného pozorovateľa javí ako celkom bežné osvetlenie. Hrubšia línia na hornom vnútornom obvode svetlometov je pre dnes pre Mercedesy typická a automobil tak aj po tme jednoznačne informuje o tom, z akej krajiny a z ponuky ktorej automobilky pochádza. Tri zhluky denných LED svetiel možno zatiaľ nie sú laickou verejnosťou prijímané ako typicky reprezentujúce automobily od Mercedesu, do celkového dizajnu svetlometov však zapadajú vyslovene krásne.

Automobil je teda aj naďalej zjavom, ktorý si na ceste nemôžete nevšimnúť. Je tomu tak nielen pre dizajn karosérie, ktorý je už sám o sebe snom malých i veľkých chlapcov, ale aj pre veľkosť celého automobilu. Bez problémov môžete toto kupé porovnávať s veľkými limuzínami nielen veľkosťou karosérie, ale aj priestorom, ktorý ponúka v interiéri.

Mercedes-Benz CLS63 AMG 2015 Foto: Mercedes-Benz

Sofistikovaný interiér


Interiér tohto krásavca vyniká kvalitnými materiálmi použitými na volante, sedadlách a ovládacích prvkoch, antialergénnym prostredím a na pohľad pomerne zhustenou stredovou konzolou. Našťastie (alebo bohužiaľ?) sa nechytá na tú, ktorú nachádzame v Porsche Panamera. Tá obsiahla množstvo tlačidiel a otočných voličov, dominantne z nich vystupuje masívny volič automatickej prevodovky. Nad vysokou a rozmernou stredovou konzolou nachádzame displej v rovnakom prevedení, aké máme možnosť zhliadnuť v ostatných nových modeloch výrobcu. Displej má tvar položeného tabletu, veľký 8-palcový obraz slúži nielen na sprostredkovanie základných informácií o stave automobilu, ale je centrom veľmi komplexného multimediálno-servisno-komunikačného systému.

Mercedes-Benz CLS63 AMG 2015 Foto: Mercedes-Benz

Volant s hrubým vencom má kompaktné prevedenie, jeho povrch pozostáva z viacerých typov materiálov a popri nápadnému logu automobilky na ňom nachádzame aj štylizované písmená AMG. Nachádzame ich na viacerých miestach na vozidle, vrátane karosérie. Ticho informujú o tom, že Mercedes-Benz CLS63 AMG je špecialitou pre veľmi náročných, ktorí okrem nadštandardných požiadaviek na automobil disponujú aj nadštandardnými príjmami.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Nové Mercedesy na obzore. Vieme, ako budú vyzerať
Vyrysovaný kulturista Ford Edge
Ručne vyrábané Bentley Continental v špeciálnej edícii GT3-R
Nový Peugeot 508 ako sedan, kombi a extrémne kombi
Policajné autá na dubajský spôsob? Luxus za milióny eur

Komentáre