Autá

VIDEO: Mercedes-Benz Triedy X ešte výkonnejší

"Trieda X dosahuje v segmente stredne veľkých pikapov (homologizovaná je v kategórii úžitkových vozidiel N1) nezvyčajne vysokú dynamiku jazdy a vyniká suverénnou schopnosťou presadiť sa v teréne. "

Peter Škorňa, 18. júla 2018 8:00 Modelový rad prémiových pikapov Mercedes-Benz rozširuje výkonná Trieda X 350 d 4MATIC poháňaná šesťvalcovým odľahčeným turbomotorom 3,0-litra dosahujúcim výkon 190 kW/258 k; pri krútiacom momente 550 Nm, s priamym vstrekovaním a úpravou klzných plôch valcov NANOSLIDE® uplatňovanou aj vo Formule 1.

Mercedes-Benz Triedy X Foto: Daimler AG
Novinka sériovo využíva automatickú prevodovku 7G-TRONIC PLUS s radiacimi páčkami na volante, tri režimy ponúkajúci stály náhon na všetky kolesá 4MATIC (pevné rozdelenie momentu predná/zadná náprava: 40/60) a terénnu redukciu (voliteľne doplnenú o zverný diferenciál zadnej nápravy).

Výkonná Trieda X dosahuje v segmente stredne veľkých pikapov (homologizovaná je v kategórii úžitkových vozidiel N1) nezvyčajne vysokú dynamiku jazdy a vyniká suverénnou schopnosťou presadiť sa v teréne. Vozidlo sa zároveň vyznačuje štýlovým prejavom a poskytuje medzi porovnateľnými mimoriadny komfort, výbavu, asistenčné, bezpečnostné a komunikačné systémy, respektíve zaručuje tiež odhlučnenie a elimináciu kmitov ako pri veľkopriestorovej Triede V.



Nový špičkový model X 350 d 4MATIC (predbežná kombinovaná spotreba paliva 9,0 l/100 km; predbežné kombinované emisie 237 g/km) ponúka vysoké užitočné zaťaženie (965 kg) a ťažnú silu, akceleruje z 0 na 100 km/h za 7,5 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 205 km/h. Zaručuje vysokú stabilitu, dynamiku a pohodlie pri jazde v teréne i na ceste (aj za dažďa či v zimnom období).

Zdolá stúpanie do 45 stupňov, prejde vodou s hĺbkou do 60 cm a suverénne zvládne bočný náklon až takmer 50 stupňov. Prispieva k tomu pre daný segment vozidiel zvlášť široký rozchod kolies, dlhý rázvor a prepracovaný komfortný podvozok z robustného rebrinového rámu.

Medzi pikapmi zriedkavý systém DYNAMIC SELECT zasa novému modelu umožňuje meniť odozvu motora a prevodovky v piatich jazdných režimoch (Komfort, ECO, Šport, Ručné radenie, Terén). X 350 d 4MATIC tak poskytuje dokonalú kombináciu športovej dynamiky a funkčnosti.

Vozidlo pritom dopĺňa mimoriadne rozsiahla bezpečnostná výbava, ponuka širokých možností individualizácie (ako napríklad elektricky otvárané zadné okno) a nechýba ani zabudovaný komunikačný modul či rozsiahle služby Mercedes me connect.

V rámci objednávok na model X 350 d 4MATIC, ktoré sa prijímajú od polovice júla 2018 budú na výber dve línie výbavy: PROGRESSIVE a POWER (súčasťou oboch je napríklad systém KEYLESS-GO a 2-zónová klimatizácia THERMOTRONIC).

Komentáre