Autá

Individualita a športové gény tomuto modelu nechýbajú

"Pod kapotou sa ukrýva osvedčený motor 4,0-litra V8 biturbo AMG v dvoch výkonových stupňoch prinášajú viac individuality. "

Peter Škorňa, 30. mája 2018 8:00
Mercedes-AMG C 63 Foto: Daimler AG
Výrazne viac individuality prinášajú nové špičkové modely Mercedes-AMG C 63, pričom svojimi technologickými vlastnosťami a športovou motorizáciou, ponúkajú ešte vyššiu dynamiku a modernejší interiér s rozšírenými možnosťami prispôsobenia na želanie.

Pod kapotou tohto modelu sa ukrýva osvedčený motor 4,0-litra V8 biturbo AMG v dvoch výkonových stupňoch prinášajú viac individuality. Mercedes-AMG C 63 (350 kW/476 k; 650 Nm), zrýchli v závislosti od druhu karosérie z nuly na 100 km/h už od 4,0 sekundy a dosahuje maximálnu, elektronicky obmedzenú rýchlosť 250 km/h.

Obdobne, ako základný model má na výber štyri varianty karosérie (limuzína, kombi, kupé alebo kabriolet) i najvýkonnejší Mercedes-AMG C 63 S (375 kW/ 510 k; 700 Nm); ktorý dokáže zrýchliť z nuly na 100 km/h od 3,9 sekundy, pri maximálnej, taktiež elektronicky obmedzenej rýchlosti až do 290 km/h.

Agilnejšie odozvy radenia pre základný Mercedes-AMG C 63 zabezpečuje nová prevodovka AMG SPEEDSHIFT MCT 9G s mokrou rozjazdovou spojkou a skrátenými časmi preradenia. Viac potešenia z jazdy garantujú aj novo definované jazdné programy, s ktorými možno ďalej diferencovať jazdné vlastnosti vozidla.

Ešte emocionálnejší vizuálny vzhľad dáva novinke okrem iného obloženie chladiča s vertikálnymi lamelami, pričom napr. v interiéri profituje z na želanie a za príplatok dodávaného plne digitálneho kokpitu s osobitnými ukazovateľmi AMG a z novej generácie volantov AMG.

Základom pôsobivej dynamiky jazdy sú aj prepracovaný a nanovo nastavený oceľový podvozok AMG RIDE CONTROL s adaptívne nastaviteľným tlmením, teraz už pre všetky varianty C 63 sériovo, elektronicky riadený zverný diferenciál zadnej nápravy a dynamické ložiská zavesenia motora. Rozšírená výbava jazdných vlastností AMG DYNAMICS poskytuje v prípade modelu . Mercedes-AMG C 63 aj možnosti špeciálnej podpory jazdy na pretekárskych okruhoch AMG TRACK PACE.

Komentáre