Autá

Harley-Davidson chce v roku 2019 uviesť na trh elektrický motocykel

"Americký výrobca ikonických motoriekdDúfa, že mu tieto kroky pomôžu do roku 2022 zvýšiť ročné tržby na viac ako 1 miliardu USD (860,21 milióna eur)."

TASR, 31. júla 2018 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Americký výrobca ikonických motoriek Harley-Davidson, ktorý na domácom trhu zápasí s poklesom odbytu, v pondelok oznámil, že rozšíri ponuku o nové produkty a vylepší sieť svojich kamenných predajní aj on-line predaj. Dúfa, že mu tieto kroky pomôžu do roku 2022 zvýšiť ročné tržby na viac ako 1 miliardu USD (860,21 milióna eur).

Jedným z nových produktov Harley-Davidson bude aj jeho prvý elektrický motocykel, ktorý chce uviesť na trh v roku 2019. Plánuje tiež vylepšiť svoje doterajšie modely a vyvíja aj menšie motocykle s motormi s objemom 250 až 500 kubických centimetrov pre rozvíjajúce sa trhy v Ázii.

Elektrický motocykel s názvom LiveWire bude prvý v jeho portfóliu, po ktorom budú od roku 2022 nasledovať ďalšie ľahšie a menšie motocykle.

Spoločnosť už minulý týždeň avizovala, že predstaví novú stratégiu, ktorá by jej mala pomôcť prilákať zhruba dva milióny nových klientov v USA.

Komentáre