Autá

Expedícia pre fanúšikov šoférovania začne už v sobotu

"Podarí sa účastníkom zapísať do Knihy rekordov Slovenska?"

Webmagazin.sk, 30. marca 2017 11:00
Foto: ŠKODA
Už tento víkend sa môžu fanúšikovia aktívneho životného štýlu s rodinami a priateľmi pripojiť k unikátnej výzve na vytvorenie rekordu v GPS nápise. Až 2000 kilometrový nápis KODIAQ cez celú republiku, ktorý sa zapíše do knihy rekordov Slovenska, sa pokúsia vytvoriť aktéri expedície.

Každý, kto sa zaregistruje a prejde časť trasy na jednom z troch stanovíšť, získa šancu vyhrať nový automobil ŠKODA KODIAQ na jeden rok. Expedícia začína už túto sobotu ráno 1. apríla v Bratislave na Železnej studničke, pokračuje 2. apríla v Košiciach – Kavečanoch a vyvrcholí 9. apríla v Jasnej.

„Naším zámerom, ako organizátora tohto dobrodružstva, je motivovať rodiny a priateľov, aby si našli na seba čas a vyrazili do prírody. Na jeho realizáciu sme zvolili GPS art ako jedinečné využitie moderných technológií, zábavy, cestovania a umenia v jednom," konateľ spoločnosti Marek Růžička.

Zaregistrovať do výzvy sa môžu záujemcovia na stránke expedície www.kodiaqobrovsky.sk, alebo priamo na jednom zo stanovísk expedície.

Čo je GPS art?
GPS art alebo aj GPS kreslenie je aktivita na hraniciach zábavy, športu, cestovania a umenia. Princíp spočíva v zázname aktuálnej polohy tvorcu pomocou zariadenia GPS na mape, na čo stačí aj mobilný telefón s aplikáciou. Zaznamenané súradnice cesty vytvárajú obrazce a vďaka starostlivému plánovaniu trasy tak môžu vzniknúť jedinečné nápisy i kresby.

Najväčšou GPS kresbou v Guinnessovej knihe rekordov je dielo Yasushiho Takahasiho z Japonska, ktorý v roku 2010 vytvoril nápis „Merry me“ (Vezmi si ma) s dĺžkou 7 163,67 km naprieč celým Japonskom.


Komentáre