Autá

Exkluzívny elegantný kompakt

"To, ako má vyzerať exkluzívny elegantný kompakt, potvrdzuje aj mimoriadny model, predstavený na tohtoročnom autosalóne v Ženeve - Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 200 d Night Edition."

Peter Škorňa, 14. apríla 2018 10:00
Mercedes-AMG Foto: Daimler AG
„Strieborná hviezda“ sa radom mimoriadnych modelov Night Edition rozhodla osláviť individuálnosť a športový charakter úspešnej generácie vozidiel kompaktnej triedy, do ktorej v tomto prípade patria štyri modely: Trieda B, GLA, CLA a CLA Shooting Brake. Okrem nich bude dostupná aj o niečo svetlejšia verzia Night Edition Starlight, pričom tieto modely bude možné kombinovať so všetkými motorizáciami. Zároveň ponúkne modely Night Edition v segmente kompaktnej triedy aj značka Mercedes-AMG.

Nezameniteľný štýl


Charakteristickým prvkom pre model CLA Shooting Brake Night Edition, s prevodovkou DCT, dosahujúcim kombinovanú spotrebu 3,9 l/100 km, a kombinované emisie CO2 101 g/km, je exteriérový styling AMG. Ten tvorí špeciálny spojler predného nárazníka s dizajnom výstuhy v tvare A, výrazné bočné obloženia prahov, špeciálny spojler zadného nárazníka a18-palcové disky AMG z ľahkej zliatiny s mnoholúčovým dizajnom. V prípade záujmu je verzia Night Edition na želanie zákazníka (v kombinácii s balíkom Night ako prvé vozidlo značky Mercedes-Benz) vybavené diskami AMG z ľahkej zliatiny - v celočiernom vyhotovení. V rámci modelu CLA Shooting Brake Night Edition sú sériovo dodávané vysokovýkonné svetlomety s LED a plaketa Edition na blatníku.

Vizuálne výrazný interiér


Pre vnútro vozidla je charakteristickým, už na prvý pohľad viditeľným prvkom, kontrast čierno-bielej farby. Či ide o biele zvýrazňujúce prvky na okrajoch bezpečnostných pásov, alebo ozdobné švy na sedadlách s čalúnením z čiernej imitácie kože ARTICO. Vo vyhotovení ARTICO sa dodáva aj prístrojová doska. Biele kontrastné ozdobné švy sa nachádzajú aj na lakťových opierkach na dverách, na stredovej konzole, ako aj na obloženiach dverí, či orámovaní ventilačných dýz. Ozdobný prvok je vyhotovený so vzhľadom uhlíkových vlákien. Kordové podlahové rohože majú čierno-biele lemovanie a nápis Edition. V prípade variantu Night Edition Starlight je vizuálne atraktívna a pôsobivá diamantová maska chladiča s pochrómovanými kolíkmi a leštené disky AMG z ľahkej zliatiny s titánovým sivým dizajnom a mnoholúčovým dizajnom.

Komentáre