Autá

Muž predal svoje staré auto, reakcia jeho dcérky je na nezaplatenie

"Keď si dieťa k niečomu vybuduje vzťah, iba ťažko sa toho vzdáva. Nech je to hoci aj otcovo auto."

Erik Stríž, 9. mája 2017 9:00
Screenshot z videa Where Daddy's Car?! od DoReEgon Foto: YouTube kanál DoReEgon
Na Slovensku je to iné ako v Spojených štátoch, kde má vlastníctvo automobilov oveľa dlhšiu tradíciu a je rozšírenejšie. Mnohí z nás si ale spomenú na autá svojich rodičov a časy, keď nás v nich vozili. Asi najväčšia nostalgia nastane u chlapcov v prípade, ak ich rodičia nechali to ich staré auto „šoférovať“ bez pedálov, iba točením volantu.

V mojom prípade to bola hnedá „tisícdvestotrojka“, ktorej volantom som točil na lesnej ceste niekde v Moste pri Bratislave. Nespomeniem si už, čo sa s týmto legendárnym československým vanom stalo, ale určite k nemu prechovávam určitý vzťah, nazvem ho pozitívny.

Podobne pozitívny vzťah malo k otcovmu Volkswagenu aj dievčatko na videu nižšie. Väčšinu času na ceste síce strávilo v maminej Toyote Corola, ale keď si občas sadlo do detskej autosedačky v otcovom Volkswagene Jetta VR6, tešilo sa z jeho zvuku a zrýchľovania.

Zdroj: Where Daddy's Car?! (YouTube)

Majiteľ Jetty, istý Austin zo Spojených štátov, predal svojho štvorkolesového miláčika z roku 2001 kupcovi vďaka Craiglistu, americkému inzertnému portálu. Zaujímavosťou je, že tomuto novému majiteľovi sa auto počas jazdy domov pokazilo a musel ho nechať odtiahnuť. Vyznieva to, akoby bolo toto nenápadné auto s tmavou metalízou s dievčatkom prepojené.

Realita je však taká, že šestnásťročné auto malo priveľa závad, než aby mohlo bezpečne a plynulo fungovať. „Náhoda“, že skolabovalo práve po tom, čo si ho kúpil nový majiteľ, vyzerá skôr na vypočítavosť toho pôvodného. Očividne s tým však novopečený volkswagenista počítal, keďže sa aj s autom nevrátil späť so žiadosťou o vrátenie peňazí.


ODPORÚČAME AJ:
Evolúcia dizajnu nášho najpopulárnejšieho sedanu
Nový luxusný elektromobil príde opäť z USA, osloví aj fanúšikov Tesly
Kompaktné sedany sú dnes väčšie ako staršie kombíky
Najpraktickejšie športové auto z Talianska a jeho nenápadné vylepšenie
Premiéra najmenšieho sedanu z Bavorska: Na Európu sa opäť zabudlo
Moderné sedany sú čoraz odvážnejšie a nápaditejšie

Komentáre