Autá

Bývalý dizajnér Rolls-Royce pomôže oživiť čínsku značku limuzín

"Giles Taylor, dizajnérsky veterán, ktorý pomohol vytvoriť vozidlá ako napríklad Fantom VIII a Cullinan SUV pre britskú luxusnú značku, povedie dizajnérsky tím Red Flag v Mníchove."

TASR, 9. septembra 2018 8:00
Rolls Royce Sweptail (2017), ilustračné foto Foto: Rolls Royce
Čínsky výrobca áut FAW Group, ktorý pred šiestimi desaťročiami vyrobil prvú limuzínu Red Flag (červená vlajka) pre Mao Ce-tunga, si vybral bývalého šéfa dizajnu Rolls-Royce, aby mu pomohol s oživením značky.

Giles Taylor, dizajnérsky veterán, ktorý pomohol vytvoriť vozidlá ako napríklad Fantom VIII a Cullinan SUV pre britskú luxusnú značku, povedie dizajnérsky tím Red Flag v Mníchove, uviedol to na svojej stránke LinkedIn. Taylor odišiel z funkcie riaditeľa dizajnu Rolls-Royce začiatkom tohto roka.

Skupina FAW vyrobila prvú limuzínu Hongqi (Chung-čchi), čo čínsky znamená červená vlajka, pre predsedu Maa v roku 1958. Po nástupe nového šéfa Sü Liou-pchinga, ktorý vlani prevzal funkciu predsedu spoločnosti, sa snaží o oživenie značky. Sü Liou-pching si dal za cieľ zvýšiť predaj značky Red Flag až stonásobne do roku 2025 na približne 300.000 vozidiel ročne.

V apríli predstavila značka Red Flag elegantný dvojdverový koncept elektrického vozidla s názvom E-Jing GT. Symbolicky dôležitá značka, ktorú používajú vysokí čínski vládni predstavitelia, rozširuje svoju ponuku modelov vrátane sedanu strednej veľkosti H5.

Taylor pred nástupom do Rolls-Royce pracoval pre PSA Peugeot Citroën a Jaguar.

Komentáre