Autá

Dajú sa pomocou tereňákov búrať domy? Američania tvrdia, že áno

"Iný kraj, iný mrav, iný typ zábavy. V Spojených štátoch, bohatých na silné odolné automobily, vedia za jedno pekné popoludnie zbúrať celý dom tereňákmi - a to by bavilo aj nás. "

Erik Stríž, 24. júna 2016 8:00
Demolácia domu pomocou Hummera Foto: Bullet Motorsports
Je to v prvom rade reklama jednej americkej firmy, ktorá predáva osobné a rôzne iné automobily, má však potenciál stať sa virálnym videom. Nie je totiž bežné, aby sa domy, hoci iba drevené, búrali s pomocou obyčajného auta. Aj keď uznávame, že vojenský Hummer nie je tak celkom obyčajné auto…

Demolácia drevostavieb je oveľa jednoduchšia, ako pri ich murovaných alternatívach. Stačí zopár chlapov a za niekoľko hodín sú schopní rozobrať aj poschodový dom. Ak sa ale použije niekoľko terénnych automobilov s extrémnym výkonom a vysokou odolnosťou, čas demolácie sa zníži na rádovo minúty.

Video s názvom Military Humvee's pulling down a House je dobrou ukážkou odolnosti vojenských automobilov, ktoré sa vyrábajú v Amerike, ale skladajú kdekoľvek inde - hoci aj priamo vo vojnovej oblasti. Výhodou týchto vozidiel je ich zdanlivá technická jednoduchosť, pohon všetkých štyroch kolies, mimoriadne vysoký podvozok a tuhú kovovú karosériu.

Zdroj: Military Humvee's pulling down a House (youtube.com)

Štvorminútový záznam ukazuje nenápadný príchod niekoľkých vozidiel značky Hummer na pozemok, na ktorom sa nachádzajú dva domy z dreva, zdanlivo ešte nedokončené. Pracovníci následne tieto domy a ich nosné trámy omotajú reťazami, ktoré pripevnia na ťažné zariadenia terénnych áut. Potom už prichádza na rad zábava v podobe postupnej demolácie domov.

Na konci videa už Hummer jazdí po streche domu, ktorý už definitívne prišiel o svoju funkciu.


Zdroj: Military Humvee's pulling down a House (youtube.com)


ODPORÚČAME AJ:
Willys, pôvodca všetkých džípov, sa dá rozobrať a zložiť za 4 minúty
Kompaktné SUV-čko rozpozná, či jazdí na suchej alebo mokrej ceste
Škoda Yeti na elektrinu, ktorú si môžete kúpiť už dnes
Mercedes-Benz GLS: Čím väčšie, tým luxusnejšie
Nová technika v autách chce predvídať správanie detí a kengúr

Komentáre