Autá

Automobilky na diaľku zablokujú auto alebo prinesú benzín

"Výrobcovia automobilov prichádzajú s doplnkovými službami, ktorými chcú odlíšiť svoje ponuky od konkurencie. Opel plánuje aj na Slovensku spustiť službu auto-internetu a vzdialeného prístupu, Bentley prinesie benzín kamkoľvek a kedykoľvek."

Erik Stríž, 10. novembra 2016 12:00
Opel Corsa 5. generácie, model E (2015) Foto: Opel

Nerozhoduje iba dizajn, ale aj doplnkové služby

Keď sa dnes rozhodujete pre kúpu nového automobilu, stretnete sa s neprebernou ponukou rôznych automobiliek a predajcov. Na výber máte z desiatok modelov a stoviek konfigurácií a preto by ste mali aspoň približne vedieť, o aký typ vozidla máte záujem, čo od neho očakávate a určite by ste si mali najprv ujasniť svoje finančné možnosti. V showroome predajcu sa do vás totiž budú snažiť dostať v čo najkratšom čase maximum informácií a vtedy nie je ťažké spraviť rozhodnutie, ktoré nebude ideálne a bude ovplyvňovať váš život celé roky.

Jedným z nemenej podstatných kritérií pre rozhodnutie sa pre tú či inú značku automobilov je jej ponuka doplnkových služieb. Veľké množstvo z nich ponúka doplnkové záruky, rôzne servisné balíčky a podobne, iné sa snažia odlíšiť ešte čímsi navyše. Napríklad aj taký Opel či Bentley. Kto by to bol povedal, že tieto dve celkom odlišné automobilky majú vôbec niečo spoločné.

Opel Corsa 5. generácie, model E (2015) Foto: Opel

Luxusné Bentley a ľudový Opel

Opel do strednej Európy prináša službu internetu v automobile a funkciu vzdialeného prístupu. Tieto služby by mali byť k dispozícii vo všetkých modeloch značky Opel, teda aj v cenovo dostupnejších. Momentálne je veľmi vychytený model Opel Corsa, ktorý funkciu vzdialeného prístupu propaguje aj v reklame.

Funkcia nachádza uplatnenie v mnohých životných situáciách, najtypickejšou je prípad, kedy sa vymknete z vlastného auta. Kľúče sú v aute, dvere sú zamknuté. Namiesto toho, aby ste telefonovali svojmu autoservisu, zavoláte si z mobilu na klientskú zónu Opel, tam si overia vašu identitu a auto vám odblokujú na diaľku. Funkcia sa dá využiť aj v prípade, že vám automobil niekto ukradne, operátor dokáže na diaľku vozidlo aj celkom zablokovať a určiť jeho polohu podľa GPS údajov. Znie to prakticky, však?

Táto funkcia nie je svetovým unikátom, v zahraničí podobnú službu využívajú aj zákazníci značky Volkswagen. Opel však za ňu získal ocenenie najlepšej inovácie v automobile.

Minulo sa vám palivo v nádrži? Ak máte napríklad Bentley Bentayga, môžete využiť službu donášky paliva prakticky kamkoľvek. Foto: Bentley
Inú, rovnako praktickú, službu začala poskytovať aj značka luxusných limuzín a športových automobilov Bentley. Keď si zadovážite nový model tejto britskej automobilky, v prípade potreby vám zabezpečí palivo do vozidla kedykoľvek a kdekoľvek. Vraj bez dodatočného poplatku a s cenami palív, ktoré sú v danej lokalite bežné.

V praxi to znamená, že majitelia automobilov Bentley už nebudú musieť prispôsobovať svoj čas tankovaniu. Stačí, aby sa ozvali na správne telefónne číslo a dohodli si čas a miesto doplnenia paliva. V dohodnutom čase sa dostaví pracovník a zabezpečí doplnenie nádrže správnym typom paliva.



ODPORÚČAME AJ:
Superluxusné kupé sa pustia do súboja o najbohatších zákazníkov
Ikonické auto, na ktorom jazdil aj slávny Elvis
Smaragdový Rolls a elektromobily vo Vatikáne. Čo na ne poviete?
Premiéra najmenšieho sedanu z Bavorska: Na Európu sa opäť zabudlo
V Číne sú nároční motoristi, Európa špeciálne pre nich vyvíja autá

Komentáre