Autá

Tento osemročný chlapec jazdí lepšie ako ty. A jazdí už roky

"Nech sa snažíš akoľkoľvek, nikdy nebudeš tak cool ako tento osemročný chlapec zo Spojených štátov. Vytrénoval ho jeden z najväčších pretekárov všetkých čias."

Erik Stríž, 2. júna 2017 13:00
Max Gordon Foto: YouTube
Jablko zvyčajne nepadá ďaleko od stromu a toto, zdá sa, vlastne ani nepadlo na zem. Ešte stále visí na strome a dokazuje, že aj deti môžu byť dobrými vodičmi, ak sú k tomu správne vedené.

Video nižšie je skoro šokujúce. Malý chlapec, ktorý sa snáď iba nedávno naučil čítať, dokáže s vysokou precíznosťou a s citom ovládať obrovské terénne monštrum, manévrovať ho a dokonca s ním skákať do metrovej výšky. Nie je to pritom žiadna počítačom vytvorená animácia, iba chlapec legendárneho motoristického pretekára Robbyho Gordona.



Max Gordon má iba osem rokov a už dnes jazdí lepšie ako ja. Ak sa mu v puberte nezačnú páčiť dievčatá, má našliapnuté stať sa výborným automobilovým pretekárom a pokračovať v ceste, ktorou sa pred rokmi vydal jeho otec. Ten zvládol v podstate najnáročnejšie motoristické preteky sveta: NASCAR, IndyCar, CART, Dakar Rally, SCORE či NORRA.

Sledovať malého chlapca, ako s nadhľadom zvláda aj komplikované situácie na pretekoch, je fascinujúce. Toto sa skrátka nevidí každý deň a je celkom možné, že ste niečo také ešte nikdy predtým nevideli.

Ak si ale myslíte, že 8 rokov je primálo, vedzte, že rovnaký chlapec súťažil na náročných pretekoch ešte pred dvomi rokmi - teda keď mal iba šesť rokov! A to už bol bol forme, ktorá dokazovala, že za volantom nesedí prvýkrát.

Zdroj: Replay XD: Prime X and "Mad" Max Gordon's First Race (youtube.com)

Môžeme teda napísať, že Max Gordon vedel šoférovať skôr, ako písať a čítať. Koľko ľudí na svete to o sebe môže povedať? Z Maxa je dnes internetový hit, taká malá celebrita vo svete motoristického športu, jeho videá na YouTube sledujú desiatky tisíc ľudí.


ODPORÚČAME AJ:
Land Rover Range Rover Velar
Nová technika v autách chce predvídať správanie detí a kengúr
Ako budú vyzerať autá za sto rokov? Možno aj takto
Elektrické skateboardy a ich nenápadný vzostup
Buduje sa auto s nekonečným dojazdom
Kto prevezme zodpovednosť za správanie samojazdiacich áut?
Poznáte rozdiel medzi hybridom, plug-in hybridom a elektromobilom?

Komentáre